В доста тежка ситуация попадна селекционерът на младежкия национален отбор на Мианмар Велизар Петров. 

Пловдивчанинът, който на 7 февруари навърши 46 години, обяви, че тимът отказва от участие в първенството на Азия до 23 г., заради много заразени с коронавирус футболисти. 

Бившият треньор на Черно море води с успех състава на Минамар вече втора година и изрази съжаление, че възпитаниците му няма да могат да мерят сили на шампионата, пише "Марица".

"С дълбоко съжаление бихме искали да ви информираме, че нашият отбор е заразен с Covid-19 и за съжаление трябва да се оттеглим от AFF U23 Championship 2022.

Ние сме на върха на най-заразната вълна на Covid-19 от началото на пандемията в световен мащаб. За съжаление разпространението на вируса е извън нашия контрол.

Нашата основна грижа е безопасността на играчите, защото човешкият живот е по-важен от всеки футболен мач.

В момента имаме само петима напълно здрави футболисти от 26. Всички останали играчи са положителни и симптоматични, така че в тази критична ситуация ние сме опасни и за нашите опоненти, и нямаме друг избор освен да се оттегли от турнира. Бихме искали да използвам тази възможност, за да се извиним за евентуално причиненото неудобство", написа на профила си в социалната мрежа Велизар Попов.