Мениджъри опитват да пробутат вратаря на Стяуа Робинсон Сапата и на ЦСКА. Както е известно, в медиите в северната ни съседка по-рано излезе информация, че стражът е предложен на “Левски” и дори, че е подписал предварителен договор със “сините”. Договорът нан колумбийския национал с букурещкия гранд изтича през лятото на 2011 година, но от 1 януари става свободен агент и може да преговаря с друг клуб.

Медиите отвъд Дунав разкриват подробности около състоянието на Сапата. През лятото след мач в Колумбия вратарят се върнал в Румъния пипнал странна болест. Първоначално вратарят страдал от диария, имал проблеми със стомаха и лошо храносмилане. Бил подложен на изследвания, а резултатите били запазени в тайна от Стяуа. В клуба се говори, че състоянието му е било доста лошо, а лекарите се съмняват, че Сапата страда от тропически вирус, непознат в родината му.

Сайтът “Prosport.ro” допълва, че заради нарушеното храносмилане футболистът губи част от теглото си заради липсата на витамини и минерали в организма. Възстановяването ще трае минимум шест месеца, а лечението се извършва с лекарства, които съдържат някои забранени вещества в списъка на ФИФА. “Източници от Стяуа заявиха, че вирусът е открит на време и може да бъде излекуван. В противен случай човек може да стигне до фатален край”, пишат в Румъния. Интерес към вратаря имаше от Динамо (Букурещ) и Униреа Урзичени./БЛИЦ