Световната футболна федерация (ФИФА) обяви, че са продадени 2,57 милиона билета за Мондиал 2014. Приключи втората фаза на кампанията.

На 15 април пък феновете ще имат своя последен шанс, а по този начин е озаглавена и кампанията "Купи си билет в последната минута". Редът за придобиване на карти за мачовете на откриването, полуфиналите и финала ще бъде обявен допълнително от ФИФА.

За повечето от мачовете местата са били изчерпани почти веднага след отварянето на процедурата на 12 март. Но за няколко от срещите от предварителните групи все още има свободни места. Билетите за фазата на елиминациите ще бъдат пуснати в продажба на 15 април. Мачът Гърция - Кот д'Ивоар, който ще се играе в североизточния град Форталеза, за момента е предизвикал най-малък интерес. Следващите в рейтинга за нисък интерес са мачовете Нигерия - Босна и Херцеговина и Русия - Република Корея, и двата насрочени за град Куяба.

Останалите мачове с незапълнени стадиони са Уругвай - Коста Рика във Форталеза, Република Корея - Алжир в Порто Алегре, Хондурас - Швейцария, който ще се играе в намиращия се в джунглата град Манаус, и Босна и Херцеговина - Иран на стадиона в Салвадор де Баия. Все пак ФИФА не конкретизира колко свободни места има за всеки от тези мачове, а само уточни, че срещата на 24 юни Гърция - Кот д'Ивоар е с най-много свободни седалки за момента.