Новият сезон на германската Бундеслига стартира едва след 6 седмици (24 август), но билетите за всички домакински мачове на рекордьора с 22 шампионски титли Байерн вече са разпродадени.

Всички 17 домакинства на баварците на “Алианц Арена” са разпродадени или резервирани. Така Байерн ще може да разчита през сезон 2012/13 на повече от 1,1 милиона привърженици, които ще изразят подкрепата си към любимия клуб на живо на “Алианц Арена”.

“Искам да благодаря сърдечно на всички фенове за грандиозния интерес и за подкрепата им към Байерн. Това отново показва, колко атрактивен и обичан е Байерн (Мюнхен)”, сподели вицепрезидентът и председател на Управителния съвет Карл-Хайнц Румениге пред клубния сайт на баварците.

Продажбата на сезонни карти за мачовете на Байерн бе спряна при цифрата 39 500. В свободна продажба пък бяха пуснати по 29 500 билета за всеки мач, като всички те вече са продадени. Това означава, че на всички 17 домакинства на Байерн в Бундеслигата през новия сезон трябва да има по 69 000 зрители на “Алианц Арена”. И всичко това въпреки вторите места на баварците през изминалия сезон в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига.

Първото домакинство на Байерн за сезон 2012/13 ще бъде на 2 септември (неделя) от 18:30 часа българско време срещу Щутгарт в своеобразно дерби на Южна Германия.