Английски футболен клуб се продава за астрономическата сума от 1 милиард паунда, съобщава „Дейли Мирър“. В случая не става дума за Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Арсенал или дори Ливърпул. Клубът, който е оценен на тази сума, не е печелил шампионската титла в Англия от 1961 г., а ФА Къп от 1991 г. Последният трофей, който влезе във витрината му с отличия, е Купата на Лигата през 2008 г. Става дума за бившия отбор на Димитър Бербатов – Тотнъм.
 
Собственикът на „шпорите“ Джо Луис е готов да продаде клуба за 1 милиард паунда. 77-годишният собственик на компанията „ЕНИК“ купи тима от Северен Лондон през 2001 г., като тогава брои 22 милиона паунда на Алан Шугър. За момента няма проявен интерес към закупуването на Тотнъм, но всеки потенциален желаещ трябва да има предвид и финансовото бреме на предвидения за строеж нов клубен стадион за 400 милиона паунда. От друга страна новото съоръжение, с увеличен капацитет до 56 250 места, може да генерира повече приходи от продажба на билети, а освен това името му може да бъде продадено на заинтересувана спонсорска компания.
 
Вчера Тотнъм обяви неприятна новина за своите фенове. Заради съдебни битки новият стадион няма да бъде завършен навреме за сезон 2017/18, което означава, че „шпорите“ през въпросния сезон ще трябва да играят домакинските си мачове на друго място. Плановете за строежа на новото съоръжение са оспорвани в съда от собствениците на земята, където трябва да се издигне наследникът на „Уайт Харт Лейн“.