Проклятие застигна българския нападател Валери Божинов в Спортинг (Лисабон), пише “А Бола”. Всичко е свързано с екипа с №7, който родната звезда взе при официалното си подписване с лисабонските “лъвове”. Малко след пристигането си в Португалия Божинов се контузи и пропусна цялата лятна подготовка на тима. От клуба вчера потвърдиха, че българинът няма да играе през август заради травма в кръста.

Медиите в страната виждат мистично развитие на нещата след поредната контузия на футболист на Спортинг, който притежава въпросния №7.

Потърпевш на тази цифра е и друг българин, който се превърна в легенда на лисабонския клуб – Ивайло Йорданов. Универсалният боец страдаше от контузии, а и няколко години се бореше с болестта множествена склероза. Колегите от медиите изреждат още няколко имена, които по един или друг начин са прекъсвали за дълго кариерите си и са носили фланелката с №7 в Спортинг.

Делфим Тейшейра, Рикардо Са Пинто и Мариус Никулае са само част от тези футболисти. Румънецът печели титла в първия си сезон в Лисабон, след което отсъства почти година и половина в лечение на травма в коляното, а след това и фрактура на пръст на крака. Марат Измаилов продължава да се състезава за отбора, но вече си е взел поука и е сменил номера на фланелката, който го държа край страничната линия през първите две години от кариерата му в Португалия.

Феновете смятат, че „проклятието" е завещано от Луиш Фиго. Легендата носеше “седмицата” в Спортинг преди да премине през 1995 година в Барселона.