В спорта има ново проклятие и то се нарича "Проклятието на Дрейк". За щастие то не води до смърт, както е случаят с Аарън Рамзи, но пък води задължително до загуби.

Канадският рапър Дрейк е голям любител на футбола и не пропуска да гледа мачове на водещите европейски тимове. Като звезда в световен мащаб той няма проблем да се добере до кулоарите и да се снима с играчите, с които пожелае. Любимото му е да си прави селфи с тях. 

Бдителни потребители в социалните мрежи обаче забелязаха нещо много интересно - селфи преди мач с Дрейк означава загуба.

Само в последните седмици Дрейк се похвали с четири селфита, като след тях всеки един снимал се с него не помни с добро мача си. Първо бе Пиер Обамеянг от Арсенал, който застана до певеца за снимка преди гостуване на Евертън. Последва загуба с 0:1.

Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд също направи грешката да има селфи с Дрейк - последва загуба с 0:5 от Байерн. 

Пол Погба си изпати преди снощната среща с Барселона, която Манчестър Юнайтед загуби с 0:1, а според много хора формата на Манчестър Сити е спаднала след снимка на Дрейк със Серхио Агуеро. Припомняме, че аржентинецът пропусна дузпа при 0:1 от Тотнъм в друг четвъртфинал от Шампионската лига.

Рапърът направи прословутото си селфи и с ММА звездата Конър Макгрегър преди мача му с Хабиб Нурмагомедов. Естествено, двубоят приключи с поражение за ирландеца.

За "жертви" на Дрейк се водят още тимът от НБА Торонто Раптърс и колежаните от Кентъки.

Преди финалите на Супербол по американски футбол рапърът направи нещо много интересно - сложи си блуза, на която са емблемите на четирите полуфиналисти, за да не прокълне никого. Зезвеци веднага обявиха, че Супербол въобще няма да се състои.