"Стад дьо Франс" донесе най-голямата радост в историята на португалския футбол. Националният отбор стана европейски шампион след победа с 1:0 след продължения над домакина Франция. Кристиано Роналдо обаче изживя със сигурност най-драматичната си футболна вечер. Още в 25-ата минута звездата трябваше да напусне терена заради контузия, която получи по-рано. Камерите не спряха да следят изражението на лицето на Роналдо, обляно в сълзи.

Само няколко часа по-късно една снимка обиколи света. На нея са две супер звезди, едната е португалецът Кристиано Роналдо. Другата е бразилецът Роналдо. И двамата са в една и съща позиция на терена - седнали, като ги успокояват съотборници. Преди 18 години бразилецът Роналдо бе на същото място "Стад дьо Франс", срещу същия отбор и домакин на турнира - Франция и също понесе болка. Бразилия загуби финала на Световното през 1998 година от Франция с 0:3. Роналдо бе бледа сянка на себе си, след като в часовете преди сблъсъка преживява кошмар. Появяват се десетки версии за състоянието му - от натравяне, припадане, посещение на болница и какво ли още не. Два часа преди мача Роналдо е извън групата - светът е в шок. Как е възможно най-голямата звезда тогава да не играе на финала. Половин час преди срещата обаче се появяват нови стартови списъци и Роналдо е титуляр. И до днес така и не става ясно какво точно се е случило с бразилеца в онзи ден в Париж.

18 години по-късно Кристиано Роналдо претърпя ужаса на контузия, която го извади от финала още в 25-ата минута. Краят за звездата и цяла Португалия обаче бе щастлив. Кристиано е шампион.