Германският футбол продължава да се тресе от скандали. След като преди дни стана ясно, че Германия е спечелила домакинството на Мондиал 2006 г., плащайки на членове на изпълнителния комитет на ФИФА за гласовете им, днес в 10:00 часа сутринта около 50 служители на Прокуратурата във Франкфурт и местната данъчна служба са стартирали проверки в централата на Германския футболен съюз. Те ще се опитат установят къде са изчезнали въпросните 6,7 млн. евро, за които има съмнения, че са били използвани за подкупи, за да може Германия да получи домакинството на световния форум.

Според немските медии, паралелна акция се извършва и в офисите и домовете на част от заподозрените.

Преди дни вестник "Шпигел" гръмна с новината, че организационният комитет е прибрал 10.3 милиона швейцарски франка (около 6 млн. долара по онова време) от тогавашния собственик на "Адидас" Роберт Луис-Драйфус.

С тези средства са били осигурени гласовете на четирима представители на Азия в Изпълкома. Те гласували заедно с европейците за Германия. Тя спечели последния тур на вота на 6 юли 2000 г. с 12 гласа, а Южна Африка остана с 11 гласа. Чарлз Демпси от Нова Зеландия се въздържа при гласуването.

ФИФА обяви, че ще проучи тези "много сериозни обвинения" като част от разследването за корупция при определянето на домакини на световни първенства.

2_w_650_c_0.bild.jpg

2_w_559_c_0.bild__1_.jpg