Държавната прокуратура в Подгорица извършва разследване по две дела срещу лидера на Футболната асоциация на Черна гора Деян Савичевич, потвърдиха за портала ПРЕС от прокуратурата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"На 17 януари тази година Главната държавна прокуратура в Подгорица повдигна наказателно обвинение срещу Милета Щепанович (футболен съдия), срещу Деян Савичевич, президент на Футболната асоциация на Черна гора, и Радойца Крушчич, председател на Съдийската комисия на Футболната асоциация на Черна гора по обвинение за фалшификация на документи.

Също така на 3 февруари тази година в прокуратурата е подаден анонимен сигнал срещу президента на Футболната асоциация на Черна гора, по който е образувано наказателно дело за установяване на основанията за подозрение, че е извършено укриване на данъци, пише Труд.

И в двата случая се води разследване, което събира доказателства, данни и информация, необходими за вземане на решение, чрез Дирекцията на полицията и Приходната и митническа администрация - каза за портала PRESS Вукас Радонич, държавен прокурор и говорител на Прокуратурата в Подгорица.

Той допълни, че на 20 август миналата година е подаден анонимен сигнал срещу неизвестно лице за извършено престъпление фалшифициране на документ с фалшифициране на подписа на Емир Рамович върху протокол от Събранието на Сдружението на съдиите на Футболната асоциация на Черна гора.