Уотфорд няма да може да картотекира нови футболисти до септември, а английската футболна асоциация ще промени наредбата специално заради клуба. Новината дойде часове преди финалния плейоф за място във Висшата лига. Двубоят срещу Кристъл Палас е днес от 17:00 часа.

Причината за промяната в наредбата е, че от клуба намериха вратичка в правилата и картотекираха цели 12 взети под наем футболисти. В наредбата е описано, че всеки отбор може да има максимум пет англичани под наем в състава си. Мениджърът на тима Джанфранко Дзола обаче се подсили с чужденци собственост на Удинезе и Гранада, като интересното е, че трите клуба са на един и същи човек Джампаоло Поцо.

Забраната за картотекиране пък идва заради неуредени отношения с бившия нападател на тима Дани Греъм.

Така ако Уотфорд спечели промоция ще остане само с 14 футболисти, с които да играе през есента във Висшата лига, защото договорите за преотстъпване изтичат.

Изненадващо мениджърът на Кристъл Палас Йън Холуей пък се похвали, че промяната в наредбата идва след негова жалба.

”Не ми пука какво ще стане с Уотфорд следващия сезон. Просто бях шокиран да разбера, колко много играчи под наем имат. Нормално беше да изразя позицията си. Какъв е смисълът имам гласни струни ако не казвам каквото мисля? Това което направи Уотфорд е във вреда на английския футбол. Ако всеки клуб привлича чужденци под наем скоро никъде няма да играят млади момчета от Англия”, обясни Холуей.