Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро изпрати отворено писмо до феновете на Ювентус, след като днес официално се раздели с клуба след славни 19 години.

"Това е краят. Моят договор с Ювентус изтича днес”, пише 37-годишният ветеран в писмото, публикувано в „Кориере дело спорт”.

„Това не е новина, но като знам, че е официално това има силен ефект върху мен. Това не е тъжен момент, не изпитвам съжаление или носталгия. Вече не. Така е, защото имах време да преосмисля всичко, което се случи в последния ми сезон с „бианконерите”. Като се връщам назад през сезона трябва да кажа, че преживях най-великата си мечта.

Всички спомени, радостта, триумфът и ако бъда честен – малко горчивина... Днес всички тези образи минават пред очите ми и в един момент се сливат в един великолепен момент – последният ми мач в Торино.

Този момент казва всичко. Искам да го помня винаги. От 13 май насам той е запечатан в сърцето ми и не може да бъде изтрит.

Преди време, преди да отида на почивка, аз разчистих и опразних своето шкафче на базата Виново излизах от тренировка – там където вие ме чакахте с месеци за снимка, автограф или само да ми кажете „Здрасти”... на сняг, лед, дъжд, горещина.. Но този път аз бях този, който ви поздравява и благодари, точно както вие правехте с мен.

Играчите си заминават, но Ювентус остава. Моите съотборници остават. Желая им всичко най-добро и винаги ще викам за тях.

Над всичко и всички обаче са феновете. Вие сте Ювентус. Фланелката, която обичах и винаги ще обичам, която желаех и уважавах безкрайно.

Щастлив съм, че други след мен ще могат да я носят фланелката – 10-ката, която винаги е била с моето име откакто започнаха да се пишат имена върху екипите.

Щастлив съм за който и да я носи през новия сезон. Щастлив съм, че някъде в Италия и по целия свят има някой, който мечтае да я носи.

Ще бъда горд от човек, който иска да следва моя път, както аз мечтаех да го направя с други шампиони, които ми дадоха пример, други легенди.

От утре вече няма да бъда играч на Ювентус, но винаги ще бъда един от вас. Сега започва ново приключение и аз съм уверен и надъхан както преди 19 години.

Ариведерчи. Благодаря ви за всичко.

Алесандро."