Френският национал Матийо Валбуена направи първа крачка към сдобряване със сънародника си Карим Бензема във връзка със скандалното секс видео, с което е бил изнудван. Халфът на Олимпик (Лион) е готов да прости на нападателя на Реал (Мадрид). Валбуена дори се надява Бензема да бъде върнат в националния отбор на Франция, за да играят заедно на европейското първенство от 10 юни до 10 юли.

„Можем отново да играем заедно дори на Европейското. Всичко е възможно. Той все пак не е извършил убийство”, сподели 31-годишният полузащитник на Олимпик (Лион) пред френската телевизия TF1.

Във вихъра на скандала и всички разпити по случая Валбуена бе заявил огромното си разочарование от Бензема и всякаква липсва на уважение от него. Сега обаче халфът явно е размислил и няма нищо против пак да играе с 28-годишния нападател на „кралския” клуб.

Преди няколко дни пък Бензема получи отказ да се срещне на четири очи с Матийо Валбуена. Съдия Натали Бутар постанови, че Бензема няма да право да говори с Валбуена преди делото за изнудване. Адвокатите на Бензема се надяваха, че среща между двамата бивши съотборници ще намали напрежението, но изглежда и без такава това се случва.

Карим Бензема бе изхвърлен от френския национален отбор заради скандала с изнудването и ще трябва да изчисти името си преди да получи отново покана от селекционера на „петлите” Дидие Дешан.