Свещенният за всички сосиос на Атлетик (Билбао) стадион "Сан Мамес" ще бъде разрушен през лятото. През следващия сезон "червено-белите" ще играят двубоите на новия "Сан Мамес Бариа", който се строи на метри от Катедралата.

Ръководството на баския клуб организира прощален мач във футболния храм. Един срещу друг се изправиха Атлетик и Сборен отбор на областта Биская (0:1). Препълнените трибуни изпратиха по емоционален начин любимия стадион. Преди първия съдийски сигнал 40-те хиляди зрители станаха свидетели на пищна церемония със светлинни и пиро ефекти. На терена излязоха около 150 легенди на "лъвовете", които получиха заслужени бурни аплодисменти.

В мача се пуснаха легенди като Хосе Анхел Ирибар, известен като Ел Чопо, Дани и Хулен Гереро, за да запишат последни игрови минути на любимия стадион. В сборния отбор играха испанският национал Бенят Ечеберия и Микел Рико, а селекционери бяха Чечу Рохо и Иняки. Единственият гол бе дело на Ален Аройо в 66-ата минута. Попадението ще остане в историята като последното в историята на "Сан Мамес". След края на двубоя много от феновете решиха да вземат скъп спомен от Катедралата и свалиха част от седалките.