Глупостта на Курт Зума доведе до лавинообразно увеличаване на проблемите в Уест Хям. Френският бранител предизвика широк негативен отзвук, след като в социалните мрежи бе публикувано видео, в която изтезава котката си вкъщи, ритайки я и удряйки я с ръка.

Зума бе глобен от клуба, а "Адидас" вече прекрати договора си с него. Именно глобата обаче е предизвикала нови неочаквани проблеми за „чуковете“.

Французинът бе санкциониран с две седмични заплата, като според информациите тази сума се равнява на 250 000 паунда

. По този начин играчите на Уест Хям са разбрали, че Зума е най-високоплатеният футболист на лондончани и неговото възнаграждение значително надминава това на голям брой от останалите състезатели. Според „Дейли Мейл“ някои от играчите смятат да повдигнат въпроса пред ръководството.

Изданието твърди, че Микаел Антонио и Андрий Ярмоленко прибират по около 100 000 седмично с бонусите, докато играчи като Деклан Райс, Томас Соучек, Пабло Форналс и Владимир Цоуфал получават значително по-малко.

Разбира се, още през лятото, когато Уест Хям купи Зума от Челси, имаше подозрения, че той ще бъде един от играчите с най-висока заплата на „Лондон Стейдиъм“, но конкретният размер на възнаграждението му едва сега е станал ясен за неговите съотборници, твърди „Дейли Мейл“.