Автобусът на националния отбор на Того е бил атакуван в Ангола и двама футболисти са простреляни, шофьорът е мъртъв. Играчите се изплашили от куршумите и опитали да се скрият, като залегнали под седалките. Част от националите са със сериозни наранявания. Веднага след края на престрелката са откарани в болница.

“Добре съм, но част от момчетата са със сериозни травми. Все още сме във болницата. Стреляха по нас като по бесни кучета и лежахме под седалките 20 минути, за да избегнем куршумите”, сподели потресеният Томас Досеви, който е нападател на френския Нант.

Говорителят на анголската футболна федерация заяви: “Двама от играчите са простреляни. Няма убити. Опитваме да помогнем на пострадалите. Все още не знаем кои са простреляните”. По непотвърдена с наранявания са клубният лекар и пресаташето, а простреляните са вратарят Коджови Обилале (ГСИ Понтви, Фр) и защитникът Серж Акакпо (Васлуй, Рум)

Автобусът е атакуван от анголски бунтовници, който се борят за независимостта на Кабинда. Того ще участва на турнира за Купата на африканските нации, който започва в понеделник в Ангола.

Клубовните отбори на футболистите започнаха да дават информация на състоянието им. Според информациите звездата на тима Емануел Адебайор не е пострадал.