Бившият национал на Парагвай Салвадор Кабаняс, който не можа за играе на Мондиал 2010, след като бе прострелян в главата, се завърна на терена в мач, организиран в негова чест от мексиканския клуб Америка.
 
Нападателя, носещ прякор Маршал, игра 8 минути за Америка през първото полувреме и 10 минути за Парагвай през втората част. Срещата се игра на стадион “Ацтека” и завърши 0:0.
 
“Най-важното за нас бе Салвадор са се почувства щастлив. Той е добро момче, всички го обичат. Благословен е, след като е жив след всичко преживяно. Дали ще се върне в професионалния футбол, не е важно”, заяви новият селекционер на “гуараните” Франсиско Арсе.
 
Кабаняс бе прострелян в главата в нощен клуб в Мексико Сити през януари 2010 г., няколко месеца, след като помогна на Парагвай да се класира за Мондиал 2010. Кушумът все още е в главата му, тъй като докторите се опасяват, че изваждането му може да коства живота на нападателя.
 
След като се лекува в мексиканска болница, той бе на рехабилитация в аржентинска клиника. В момента тренира като аматьор с първодивизионния парагвайски Либертад.
 
Последният мач на Салвадор Кабаняс на стадион “Ацтека” бе на 17 януари 2010 г., когато вкара два гола за Америка при победата с 5:1 над Сан Луис. Последният му мач бе при загубата с 0:2 от Морелия на 25 януари, два дни преди да бъде прострелян./БЛИЦ