Майнц 05 завърши при 1:1 с Унион Берлин в отложен двубой от 18-ия кръг на германската Бундеслига, с което остана без победа в 10 поредни срещи от първенството.

Протести от страна на феновете доведоха до сериозно продължение на първата част, в което паднаха единствените попадения в двубоя.

В осмата минута на добавеното време Майнц поведе, след като Йонатан Буркарт засече на близката греда с глава центриране от корнер. Домакините обаче не успяха да се оттеглят на почивката с гол аванс, защото пет минути по-късно, все още в добавеното време, Робин Госенс изравни, засичайки от въздуха дълбоко центриране отдясно на Хаберер.

След почивката шансовете за гол бяха по-малко, но по-добрите от тях създадоха домакините. Амири и Онисиво обаче пропуснаха, като особено чиста бе втората ситуация. В края и Унион имаше своята възможност, но Вертесен не се възползва.

Майнц 05 остава на предпоследно място в класирането с 12 точки, докато Унион Берлин е на позиция над зоната на изпадащите и на 3 точки пред първия отбор там.