Инвестиционната компания Блекстоун се отказва от възможността да стане стратегически партньор на Германската футболна лига, съобщиха от лигата.

Пред ДПА от Германската футболна лига посочват, че причините за решението на Блекстоун са "многобройни", въпреки че двете страни са имали "ползотворни разговори".

Разговорите с другия потенциален инвеститор - CVC, обаче продължават.

Припомняме, че именно заради партньорствата фенове в Германия протестираха, хвърляйки тенис топки по време на мачовете от първенството.

"Германската футболна лига и клубовете са наясно, че ключовите точки и червените линии, приети през декември, ще поставят високи изисквания към потенциалните партньори", заявяват от лигата.

През декември всички 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига гласуваха за сключването на сделка, с която новият стратегически партньор ще получава в следващите 20 години част от приходите от телевизионни права. В замяна на това инвеститорът ще осигури свеж капитал в размер на няколко милиарда евро за клубовете.

Решението на клубовете и лигата обаче бе прието на нож от феновете в Германия, които вече седмици наред протестират и правят провеждането на мачовете изключително трудно. Някои от клубовете заявиха, че са готови да прегласуват решението, за да успокоят привържениците си.

Германската футболна лига се надява, че ще успее да сключи сделка преди средата на април месец, когато трябва да сключи новият телевизионен договор за периода 2025-2029 година.