„Сан Сиро“ или „Джузепе Меаца“ в Милано е един от най-известните стадиони на планетата. На него се играха големи мачове и финали, но въпреки това имаше нагласа, че трябва да се събори и да се построи нов. По всичко личи обаче, че това няма да се случи поради финансови причини.

Въпреки че Интер и Милан имаха идеята да построят два нови стадиона на други места, това няма да се случи. Вестник "Corriere della Sera" разкрива, че италианските грандове реконструират "Сан Сиро".

Трябва да им струва около 700 милиона евро, а не 400 милиона, както първоначално смятаха, тоест двата клуба ще си поделят разходите. Те ще представят това предложение на кмета Бепе Сала в петък, преди окончателното решение да бъде взето в края на месеца.

Идеята Интер и Милан да получат нов дом определено се провали, защото разходите са твърде високи за тях. Един стадион би струвал около милиард евро, а с приходите в Италия това е невъзможна мисия.

Затова с общи сили ще реновират един от най-известните стадиони в света, което трябва да е решение за устойчивост поне за три десетилетия.