Вратарят Данте Стипица, който се провали в ЦСКА и през миналия сезон не успя да измести Витаутас Черниаускас от титулярното място, беше обявен за открие №1 на вратарския пост в полското първенство.

28-годишният хърватин беше определен за най-добър вратар в Екстракласата през есента, а заради силните му изяви се заговори за интерес от Серия „А“. Стипица е в основата на силното представяне на Погон (Шчечин), който заема трето място в класирането на шампионата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Данте Стипица беше титуляр във всичките 20 мача на тима си през есенния дял на шампионата и в осем от тях не допусна гол. Именно негова е заслугата Погон да има една от най-добрите защити в Екстракласата, заедно с Краковия – по 16 получени попадения.

Заради силните изяви на хърватина с похвали са засипани скаутите на клуба, които са успели да го привлекат. Тимът от Шчечин има 35 спечелени точки от началото на сезона, на три от лидера Легия (Варшава) и на една зад втория Краковия.

Полските медии съставят идеален отбор на есенния полусезон, който е във формалия 4-4-1-1. В него Данте Стипица е предпочетен за позицията вратар, а за негова резерва е избран Павес Щейнборс от Арка (Гдиня). Сред резервите на идеалния тим е бившият защитник на Левски Давид Яблонски, който играе за Краковия.