ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Голмайсторът на ЦСКА Дюкенс Назон и националния отбор на Хаити отпаднаха от Златната купа на КОНКАКАФ, след като допуснаха обрат и загубиха с 1:2 от Хондурас в мач от група „В“ на турнира, игран в Шарлът, САЩ.

Францди Пиеро даде аванс на Хаити в 20-ата минута. Той беше точен при добавката след удар на Назон, който вратарят Едрик Менхивар успя само да избие.

Минути по-късно последва ново спасяване на стража на Хондурас след изстрел на нападателя на ЦСКА. Пет минути преди края на първото полувреме Джери Бенгтсон изравни за Хондурас.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

През втората част хаитяните започнаха по-мощно и всички очакваха да възстановят преднината си. В 52-ата минута Пиеро направи фрапантен пропуск, а само седем минути по-късно Хосе Пинто вкара втори гол за Хондурас. Хаити не успя да обърне резултата в своя полза до края на мача.

Въпреки победата си хондураският тим отпадна от турнира заедно с хаитяните. За четвъртфиналите се класират Мексико и Катар. В последния си мач от груповата фаза домакинът на Мондиал 2022, който участва на Златната купа със специална покана, победи „ацтеките“ с 1:0. 

 Мексико завърши на първо място в групата с шест точки. Катар финишира втори с четири. Хондурас приключи участието си на Златната купа също с четири точки, но по-лоша голова разлика от арабите. Хаити завърши на четвърто място с три точки.