Милан допусна обрат у дома срещу Удинезе с 1:2 в четвъртфинален сблъсък от Купата на Италия и напусна надпреварата. Марио Балотели даде аванс на „росонерите”, но Луис Муриел (41) и Николас Лопес (78) обърнаха нещата в полза на гостите, които на полуфиналите ще срещнат Сиена или Фиорентина.

Вторият мач на „росонерите” под ръководството на холандеца Кларънс Зеедорф започна много добре и още в 7-ата минута Робиньо асистира на Марио Балотели, който от близка дистанция реализира за 1:0. Домакините продължиха да доминират и след гола, докато гостите, чийто голмайстор Антонио ди Натале бе оставен на резервната скамейка, разчитаха на контраатаки. Най-много проблеми за защитата на Милан създаваше колумбиецът Луис Муриел.

В 32-ата минута силен изстрел на Емануел Баду бе отразен от стража на домакините Абиати. След това Удинезе взе инициативата до края на първата част и заслужено изравни в 41-ата минута, когато Лукас Муриел бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Емануелсон срещу Видмер – 1:1.

През втората част „фриуланите” започнаха по-добре, но пропуски направиха Андреа Ладзари и Роберто Парейра, чийто удари не намериха целта. "Росонерите" отговориха с опасен удар от фаул на Балотели, но Желко Бъркич се намеси решително и предотврати гол във вратата си.

В 78-ата минута поредната груба грешка в отбраната на домакините беше наказана от уругавеца Николас Лопес, който направи пробив през центъра и след това преодоля Абиати за 1:2. Зеедорф пусна в игра японския национал Кейсуке Хонда, но и той не успя да помогне на съотборниците си да се доберат поне до продължения.