Клуб номер 1 на XX век Реал (Мадрид) сензационно загуби на своя „Сантяго Бернабеу” от Сарагоса с 2:3 в среща от 34-ия кръг на Примера дивисион. По този начин „кралският клуб” се прости с всичките си илюзорни шансове за титлата в Испания този сезон. При победа на Барселона в гостуването на Реал Сосиедад тази вечер, то каталунците ще дръпнат с 11 точки във временното класиране четири кръга преди края и ще им е необходима само точка за узаконяване на титлата.

Мачът на „Сантяго Бернабеу” започна с натиск на домакините от Реал, които за разлика от загубата си срещу Барселона с 0:2 преди няколко дни в първи полуфинал от Шампионската лига този път владееха повече топката и диктуваха темпото на игра. От своя страна пък футболистите на Сарагоса разчитаха предимно на контраатаки и грешки на противника. Въпреки превъзходството си през първата част играчите на Реал така и не успяха да се разпишат. Вместо това капитанът на „белия балет” Икер Касияс допусна много груба грешка в 41-ата минута. Тогава вратарят излезе неразчетено извън наказателното поле и бе изпреварен от Лафита, който финтира Касияс, а след това и Рикардо Карвальо, за да вкара на опразнената врата за 0:1.

След почивката в 55-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа и от бялата точка Габриел Фернандес бе хладнокръвен за 0:2. Реал продължаваше да задържа повече топката, но допускаше сериозни грешки в отбрана и това костваше изоставането в резултата с два гола разлика. Все пак в 62-ата минута Серхио Рамос успя да намали след асистенция на Месут Йозил – 1:2. Убийствена контраатака на гостите в 77-ата минута доведе до втори гол на Лафита за 1:3. В 85-ата минута Гонсало Игуаин подаде към Карим Бензема, който от близка дистанция вкара за 2:3. Три минути преди края португалският бранител на Реал Рикардо Карвальо получи втори жълт картон и напусна терена преждевременно. Така за пореден път „кралския клуб” завършва мач с числено намелен състав, след като и срещу Барселона доигра срещата с човек по-малко заради така оспорвания червен картон на Пепе. До края на мача Реал така и не можа да вкара нов гол и загуби безславно от застрашения от изпадане преди този кръг Сарагоса.

След загубата си Реал (Мадрид) остава твърдо на втора позиция с 80 точки, докато Сарагоса се изкачи на 12-о място с 39 пункта. /БЛИЦ



ИСПАНИЯ - ПРИМЕРА ДИВИСИОН, 34 КРЪГ

Реал (Мадрид) - Сарагоса 2:3
0:1 Лафита (41), 0:2 Габриел Фернандес (55-дузпа), 1:2 Серхио Рамос (62), 1:3 Лафита (77), 2:3 Карим Бензема (85)

На 30 април (събота) от 21:00 часа
Реал Сосиедад - Барселона (ТВ+ "Булсатком")
Баланс: 127 мача, 27 победи за Реал Сосиедад, 29 равенства, 71 победи за Барселона

На 30 април (събота) от 23:00 часа
Депортиво (Ла Коруня) - Атлетико (Мадрид) (ТВ+ "Булсатком")
Баланс: 77 мача, 25 победи за Депортиво (Ла Коруня), 15 равенства, 37 победи за Атлетико (Мадрид)

На 1 май (неделя) от 18:00 часа
Леванте - Спортинг (Хихон)
Баланс: 1 мач, 1 равенство

Малага - Еркулес
Баланс: 11 мача, 5 равенства, 6 победи за Еркулес

Расинг (Сантандер) - Майорка
Баланс: 25 мача, 9 победи за Расинг (Сантандер), 7 равенства, 9 победи за Майорка

Алмерия - Севиля (Филм+ "Булсатком")
Баланс: 7 мача, 3 победи за Алмерия, 4 победи за Севиля

На 1 май (неделя) от 20:00 часа
Виляреал - Хетафе (ТВ+ "Булсатком")
Баланс: 13 мача, 8 победи за Виляреал, 2 равенства, 3 победи за Хетафе

На 1 май (неделя) от 22:00 часа
Осасуна - Валенсия (ТВ+ "Булсатком")
Баланс: 63 мача, 14 победи за Осасуна, 18 равенства, 31 победи за Валенсия

На 2 май (понеделник) от 22:00 часа
Еспаньол - Атлетик (Билбао) (Филм+ "Булсатком")
Баланс: 151 мача, 57 победи за Еспаньол, 27 равенства, 67 победи за Атлетик (Билбао)

Заб.:
Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Примера дивисион.