Първа загуба още в третия кръг от есенния дял на Северно-американската сокър лига (НАСЛ) допусна Тампа Бей Роудис. Отборът от Сейнт Питърсбърг, за който цял мач игра Георги Христов, отстъпи с 0:2 у дома срещу Сан Антонио Скорпиънс. Освен това в трети пореден двубой българският нападател получи жълт картон.

Резултата на "Ол Ланг Стейдиъм" откри Лъки Мкосана, който нямаше щастието се разпише във вратата на противника. След попадението в 30-ата минута домакините опитаха да се върнат в двубоя. Гол в 60-ата минута с участието на Георги Христов в организацията му обаче не бе признат.

И както в първите два кръга Роудис стигаше до успеха в самия край, така в събота вечер съперникът затвърди трите си точки. А спокойствие на Скорпиънс донесе гамбиецът Сейни Турей в 90-ата минута.

Благодарение на успеха Сан Антонио, който е и с мач повече, заема първото място през есента с 12 точки. Скорпионите са и лидер в комбинираното подреждане на НАСЛ с 29 т. Роудис пък остава трети с 6 точки през втория дял и пети с 16 в комбинираното подреждане.

В следващия кръг на 2 август Георги Христов и съотборниците му гостуват на Форт Лодърдейл Страйкърс.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ