Манчестър Сити записа първа загуба под ръководството на Роберто Манчини. “Гражданите” паднаха като гост на Евертън с 0:2. Мартин Петров бе титуляр и остана на терена до 45-ата минута, когато бе заменен от Бенджани. Двете попадения реализираха Пиенаар и Саха още преди почивката.

Сити започна по-силно срещата, след което в играта на отбора се появи невиждан спад. В 8-ата минута Роке Санта Крус получи контузия и Манчини бе принуден да го замени, като на терена се появи Робиньо. Марто Петров отправи хубав диагонален изстрел към Хауърд в 9-ата минута, но американският страж изби топката. 

След 20-ата минута „карамелите” наложиха тотална доминация. Саха и Билялетдинов бяха близо до гола, но топката мина на сантиметри покрай вратата на Гивън след ударите им.

В 36-ата минута Сабалета извърши ненужно нарушение срещу Саха на границата на наказателното поле и Евертън стигна до изпълнение на пряк свободен удар. Зад топката застана Пиенаар, прехвърли стената на гостите и топката влетя в мрежата на „гражданите”.

В даденото от съдията продължение на първата част Ричардс задържа с ръка Саха в наказателното поле и реферът отсъди доста спорна дузпа в полза на Евертън. Именно френският нападател застана зад топката и не сгреши – 2:0.

На почивката Манчини замени Мартин Петров като пусна в игра Бенджани. Играта на Сити обаче не потръгна. В 62-ата минута нервите на Манчини не издържаха и италианският специалист замени трагичния Робиньо./БЛИЦ