Шампионът на Русия Зенит допусна първа загуба от началото в Премиер лигата. В мач от 6 кръг тимът от Санкт Петербург допусна домакинско поражение с 1:2 от Рубин. Успехът на гостите от Казан е чудесен подарък за треньора на тима Курбан Бердиев, който днес навърши 60 години.
 
Проблемът с много контузени играчи провали Зенит във втори пореден мач и докато шампионите преди седмица направиха 1:1 като гост на Анжи, сега не успяха да се спасят от загубата.
 
Виктор Файзулин откри резултата в 25-ата минута, когато засече центриране на Бистров отдясно. В 52-ата Рубин изравни. Бибрас Натхо беше точен от дузпа, отсъдена за фаул на Ломбертс срещу Рязанцев. Това е шестият гол на израелския национал от началота на сезона и четвърти от 11-метров наказателен удар.
 
Девет минути по-късно Рубин обърна резултата в своя полза. Роман Ерьоменко получи топката на лявото крило, придвижи се към средата и с точен удари прониза Малафеев. Вратарят на Зенит не успя да реагира, тъй като не видя топката от тялото на Гьокдениз Карадениз.
 
Зенит продължава да бъде лидер в класирането с 13 точки, една повече от Спартак, но московчани могат да излязат начело при победа в Грозни над Терек. Победата изкачи Рубин на трето място с 12 точки.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 6 КРЪГ
От 25 август
Локомотив (Москва) – Динамо (Москва)
2:3
Зенит – Рубин 1:2
 
Предстоящи
На 25 август: Терек – Спартак (Москва), Ростов – Алания
На 26 август: Амкар – Краснодар, ЦСКА (Москва) – Криля советов, Анжи – Мордовия
На 27 август: Кубан – Волга
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 13, 2.Спартак (Москва) 12, 3.Рубин 12, 4.Локомотив (Москва), 10, 5.Терек 10 и др.