Аугсбург унижи Кьолн при домакинската си победа с 3:0 в мач от 3 кръг на Бундеслигата. Исландският национал Алфред Финбогасон вкара и трите гола в срещата. Това беше първият случай, в който 28-годишният нападател вкарва два и повече гола в мач от германския елит.

Финбогасон откри резултата в 22-ата минута, когато с глава засече центриране на Филип Макс отляво. Десет минути по-късно удвои резултата с точно изпълнение на дузпа. В добавеното време на мача оформи своя хеттрик, когато на празна врата беше точен при добавката на удар на Серхио Кордова, който се отби от гредата.

С този успех Аугсбург събра актив от четири точки и излезе на шесто място в класирането. Поражението остави „козлите“ на последното място в класирането след три загуби и само един отбелязан гол за сезона.

Новакът Хановер за първи път през сезона загуби точки, след като направи 1:1 като гост на Волфсбург. Даниел Дидави даде аванс на „вълците“ в 52-ата минута, но Мартин Харник изравни в 75-ата.

За момента Хановер е на второ място в класирането със 7 точки, колкото има и временният лидер Борусия (Дортмунд). Волфсбург е десети с 4 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!