Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Бившият шеф на Бразилската футболна федерация Жозе Мария Марин беше осъден на четири години затвор за корупция. Това реши съдия Памела Чен от федералния съд в Бруклин.

86-годишният Марин е един от седемте високопоставени чиновници на ФИФА, които бяха арестувани през май 2015 година точно преди конгреса на световната футболна централа в Цюрих.

Той е първият осъден по делата, които се водят във връзка с американското разследване срещу корупцията във ФИФА. Неговите адвокати заявиха, че ще обжалват решението.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+) 

Бразилецът е обявен за виновен за получаване на подкупи от компании за спортен маркетинг, а в замяна е осигурявал договори за излъчване на футболни турнири, включително Копа Америка.

Като допълнение към присъдата си Жозе Мария Марин ще трябва да плати глоба от 1,2 милиона долара и да възмезди нанесени щети на стойност 3,34 милиона долара.

Марин, бивш губернатор на Сао Пауло, през миналата година беше признат за виновен по шест от седемте дела срещу него, свързани с пране на пари и финансови измами.

Делото беше срещу него и Хуан Анхел Напут, бивш президент на КОНМЕБОЛ – футболната конфедерация на Южна Америка, който ще научи присъдата си на друга дата. Третият разследван – Мануел Бурга от Пер, беше оневинен от американския съд по обвиненията за получаване на подкупи.