Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Новият футболен сезон в топ първенствата стартира навсякъде (началото на Бундеслигата е тази нощ), а българският запалянко гледа всичко. Или почти всичко – футбол от България, Англия, Германия, Италия, Франция, Холандия. Само не и Испания, където блести Лионел Меси.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Примера дивисион започна, но родният зрител няма възможност да наблюдава случващото се там. Съвсем скоро обаче ще има, разбра БЛИЦ от достоверни източници.

Вариантите са два. Първият е трите най-големи телевизионни оператори А1, Виваком и Булсатком да купят правата за испанския футболен елит, чиято цена за един сезон е 2 200 000 евро.

Вторият е само Булсатком отново да излъчва Примера – така, както беше в последните години, когато се наслаждавахме не само на добрия футбол от Иберийския полуостров, но и на професионалните коментари на Красимир Минев и неговия екип.

Според наши източници обаче е много по-вероятно тв правата за испанските мачове да бъдат купени от трите оператора – А 1 (МАКС спорт 1 и МАКС спорт 2),  Булсатком (СПОРТ+ и  F+) и Виваком.

Така зрителят (или по-точно фенът на Примера дивисион) няма да се вайка, че двубоите ще вървят по един оператор, а той е абонат на друг и трябва да прави промяна.

Веднага изниква въпросът: Кой кои мачове ще предава директно? Естествено, че с предимство са битките на Барселона и Реал (Мадрид), чийто рейтинг е огромен пред този на останалите отбори. Ако примерно тази вечер Барса играе със Севиля, а утре „кралският клуб” гостува на Атлетик (Билбао), трите оператора ще предават пряко и едновременно и двата мача! И ти, ако си абонат на „Виваком”, да речем, няма да си ощетен - един и същи двубой ще върви по три български канала.

Като стана въпрос за канали – при положение, че сделката се осъществи, „Виваком” също ще стартира спортен канал, където ще се излъчват мачовете от испанското първенство.

И накрая – кога ще се случи това? В момента преговорите вървят. Възможно е до началото, средата или края на септември. Но е много вероятно и... още другата седмица.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ