Наставникът на Расинг Клаудио Вивас стана първата треньорска жертва за годината, след като бе уволнен от аржентинския тим след три поредни загуби.

Вивас, който е бивш асистент на националния отбор на Аржентина, бе начело на тима едва 11 мача от ноември насам. Той стартира шампионата Клаусура с победа с 3:0 над Росарио Сентрал преди две седмици.

Въпреки това съставът му, който бе подсилен от Клаудио Биелер, Габриел Хауче и Роберто Аяла не успя да продължи с успехите.

Според аржентинските медии той е бил помолен да подаде оставка след загубата с 0:1 от Химнасия (Ла Плата) в събота. Вивас отказал и това довело до уволнението му.

Расинг е един от „Голямата петорка” на аржентинския футбол, а през 1967 г. бе клубен шампион на Южна Америка и на света. След това обаче спечели само една шампионска титла – през 2001 г.

Според схемата на местното първенство изпадащите отбори се определят на базата на спечелените точки в последните три години. От тази гледна точка Расинг е заплашен да се раздели с елитния си статут./БЛИЦ