ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българин започна работа в Борусия (Дортмунд), разбра БЛИЦ. 29-годишният Божидар Димитров е назначен в германския гранд, където тренира юноши на "жълто-черните". 

 200 лв. Начален Бонус Спорт!

Младият специалист от години живее и работи в Германия. Божидар Димитров е бил футболист, юноша е на Левски, като след проби заминава да играе в младежката Бундеслига до 19 години. Носил е екипа на Фортуна (Дюселдорф) до 19 г., а като професионалист достига до четвърта Бундеслига в Германия. Юношески национал на България за възрастите U16, U17 и U19.

Впоследствие основава школа за индивидуални тренировки - "Modern Football 2021", където футболните таланти oт 9 до 19 г. развиват техническите, тактическите и позиционно-когнитивните качества. Тренировките на Божидар Димитров са посещавани и от юноши на Борусия (Дортмунд), както и на други от водещите германски клубове, сред които Шалке 04, Леверкузен и Борусия (Мьонхенгладбах).

Амбициозният специалист притежава лиценз УЕФА „В+", изкаран в треньорската школа в Кайзерау. 

Димитров има практика с първия отбор на футболен клуб Виктория Кьолн в Трета Бундеслига под ръководството на Павел Дочев. Специализирал е в редица клубове, сред които Борусия (Дортмунд).

Назначеният при "жълто-черните" български специалист завършва бакалавър в „Спортни науки“ от университета в Дортмунд със задълбочаване на темата „Педагогическо и социално развитие на юноши и подрастващи“.

Припомняме, че български треньор работи и в колоса Байерн (Мюнхен) - Петър Гайдаров води формацията на баварците до 17 години.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!