Психологът Хайнер Лангенкамп е привикан спешно на помощ от старши треньора на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп, който се надява налегналата отбора криза да отшуми възможно най-бързо.

Под ръководството на Юрген Клоп финалистът в Шампионската лига миналия сезон Дортмунд винаги е вървял във възходяща линия, но сега 46-годишният специалист трябва да се справи с най-голямата криза от идването си през 2008 година.

След класическото домакинско поражение от Байерн (0:3) и титлата в Бундеслигата изглежда все по-далеч. Дортмунд губи три поредни мача във всички турнири за първи път от 2010 година насам.

„Не трябва повече да мислим за сребърната салатиера”, заяви 33-годишният вратар Роман Вайденфелер, след като вестфалци вече изостават на 7 точки от баварците.

Нещата обаче може да станат още по-сериозни, тъй като за Дортмунд предстои изключително важно домакинство срещу Наполи в Шампионската лига. Ако „жълто-черните” не спечелят този мач, на практика ще отпаднат от най-престижния европейки клубен турнир.

„Казах на отбора в съблекалнята: „Можете да бъдете депресирани само 5 минути, след това продължаваме”. Оптимист съм, че ще направим добър мач във вторник”, сподели Клоп след загубата от Байерн. Още същата вечер той и възпитаниците са гледали заедно домакинското поражение на Наполи от Парма (0:1).

Най-важният човек за Клоп в последните дни е доктор Хайнер Лангенкамп. Психологът от Университета в Бохум работи на хонорар за клуба, но в последните няколко дни присъства дори на тренировките на Дортмунд, както и на мача с Байерн, информира „Билд”.

Освен психологичните проблеми Клоп продължава да има грижи и от спортно-техническо естество. Привлеченият по спешност бивш германски национал Мануел Фридрих се представи добре срещу Байерн, но няма право да играе в Шампионската лига. Така Клоп най-вероятно ще върне халфът Бендер в отбрана.