ПСВ Айндховен подготвя оферта за Георги Миланов от Литекс. Скаутът на холандския гранд Герт фон Беек призна, че няколко пъти е наблюдавал футболиста на лагера на шампиона в Холандия и е направил доклад. Оферта ще бъде изпратена по Нова година или в края на сезона. Дотогава Миланов ще бъде следен под лупа от различни хора, които работят за ПСВ, пише “Труд”.

Именно Герт фон Беек е човекът, който хареса и закара в европейския шампион от 1988 г. национала Станислав Манолев, също от Литекс. Той ще гледа поне един от мачовете между “оранжевите” и Висла в Третия квалификационен кръг на Шампионската лига. В момента целта на скаута са мачовете на ЦСКА и по-специално на младите футболисти в отбора. След 1:1 с Апоел (Кирят Шмона) Фон Беек разпитваше има ли гаранция, че малките ще се включат в следващия мач срещу Де Граафшап или ще играят само срещу третодивизионния Кюйк ден по-късно. В списъка му са Спас Делев, Томи Костадинов, Антон Карачанаков и Станислав Костов.

Гостът от ПСВ Айндховен планира да гледа и два мача на ЦСКА, за да е пълен докладът му. “Моята цел е да видя най-младите футболисти, затова винаги искам да знам рождената дата”, обясни Фон Беек, признавайки клубна тайна - ПСВ търси и добър централен защитник./БЛИЦ