ПСВ Айндховен стана шампион на Холандия за 23-и път. „Филипсите“ спечелиха титлата в последния 34 кръг на сезона на Ередивизи, след като се налошиха с 3:1 като гост на Цволе. Аякс, който преди кръга беше лидер в класирането с равни точки с тима от Айндховен, изненадващо направи 1:1 при визитата си на Де Граафшап.

Амин Юнес даде аванс на гранда от Амстердам в 16-ата минута, а десет минути след почивката Бриан Смеетс изравни резултата. По това време ПСВ Айндховен вече водеше с 2:0 след попадения на Юрген Локадиа и Лук де Йонг.

Уасим Буи върна надеждите на Аякс, след като в 66-ата минута върна едно попадение за Цволе във вратата на „филипсите“. Само минута след това Де Йонг вкара втория си гол в мача.

Така ПСВ Айндховен завърши на първо място в класирането с 84 точки, две повече от Аякс. Трети остана Фейенорд с 63 точки. „Филипсите“ ще участва директно за групите на Шампионската лига, а Аякс ще играя квалификации в турнира.

Фейенорд се класира за Лига Европа. АЗ Алкмаар, Утрехт, Хераклес и Грьонинген ще играят плейофи за участие във втория по сила евротурнир.