ПСВ Айндховен възроди надеждите си за титлата, след като обърна у дома АЗ Алкмаар от 1:2 до 3:2 в мач от 30-ия кръг на холандската Ередивизи. Българският национал Станислав Манолев отново остана на резервната скамейка на „филипсите”.

Съотборниците на българския десен бранител поведоха в 17-та минута, когато Джорджинио Вийналдум подаде към Джърмейн Ленс, който прати топката във вратата на костариканският страж Естебан Алварадо. „Кашкавалените глави” обърнаха нещата в своя полза след попадения на американският национал Джоузи Алтидор в 24-ата минута и Рой Бееренс в 34-ата минута.

След почивката в 77-ата минута Ленс отбеляза втория си гол в срещата и изравни за 2:2. Във втората минута на даденото от съдията продължение на мача словенският национал Тим Матавш вкара за 3:2 и донесе трите точки за „филипсите”.

С успеха си ПСВ се изкачи на трето място във временното класиране с актив от 57 точки и е на една зад втория АЗ Алкмаар. Лидер е шампионът Аякс с 61 пункта. Грандът от Амстердам посреща утре на свой терен аутсайдера Де Граафшап.