ПСВ Айндховен победи Фейенорд с 2:1 в дербито от четвъртфиналите за Купата на Холандия. Белгиецът Дрийс Мертенс откри за домакините още в 20-ата минута. В 29-ата обаче италианецът Грационало Пеле се възползва от груба грешка в отбраната на “филипсите” и изравни. Ветеранът Марк ван Бомел се превърна в герой на вечерта, след като вкара победния гол за ПСВ в 78-ата минута след едно разбъркване в пеналта на гостите.

Българският национал Станислав Манолев не попадна в групата на домакините за мача. Както е известно, халфът си урежда трансфер във Фулъм. Ден преди края на януарския трансферен прозорец тимът от Висшата лига отправи нова оферта да вземе Манолев под наем до края на сезона и очаква отговора на ръководството на холандския тим. От ПСВ обявиха, че са готови да се разделят с играча, но само с директна продажба за не по-малко от 1,3 милиона паунда.

В друг мач от четвъртфиналите за Купата на Холандия Цволе излъга Хераклес с 3:2. Във вторник АЗ Алкмаар повали Ден Бош с 5:0 като гост. Днес играят Витес и Аякс.