Лидерът в холандската Ередивизи ПСВ Айндховен и шотландския гранд Рейнджърс не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 в първи мач помежду им т 1/8-финалите в Шампионската лига. Цял мач за домакините от ПСВ игра българският национал Станислав Манолев. Реваншът в Глазгоу е на 17 Март.

Мачът на „Филипс стейдиъм” в Айндховен премина под диктовката на домакините от ПСВ, които пропуснаха един куп положения за гол. В по-голямата част от срещата „филипсите” атакуваха с по 8 човека, но така и не успяха да пробият гъстата отбрана на шотландския гранд.

Най-много пропуски за домакините направиха Джърмейн Ленс и Маркус Берг, който при най-чистото си положение за гол стреля на половин метър покрай страничната греда. През целия мач Рейнджърс погледна към вратата на домакините едва 4 пъти в търсене на гол на чужд терен, но контраатаките на шотландците завършиха без успех. В крайна сметка тимовете не успяха да се победят и ще решават всичко на реванша след седмица в Глазгоу.

От 7 мача насам с шотландци в Европа ПСВ все още не може да запише победа, като има сметката си вече 3 равенства и 4 загуби, като 3 от пораженията са именно от Рейнджърс. /БЛИЦ