Българският национал Станислав Манолев игра цял мач при разгромната победа на ПСВ Айндховен срещу Грьонинген с 6:1 в среща от 14-ия кръг на холандската Ередивизи. Преди двубоя целият стадион „Филипс” и футболистите почетоха паметта на починалия преди няколко дни президент на фенклуба на ПСВ Роб ван ден Акер, загубил битката с рака.

Манолев се завърна в състава на „филипсите”, след като заради наказание бе пропуснал гостуването на Де Граафшап в миналия кръг. Той и неговитесъотборници си решиха мача с Грьонинген още през първата част. В 15-та минута Кевин Строотман откри резултата след самостоятелен пробив – 1:0. След половин час игра Дрийс Мертенс вкара от фаул от около 20 метра за 2:0. В 36-ата минута резултата стана класически, след като Закария Лабияд направи самостоятелен пробив през центъра и от точката на дузпата вкара за 3:0.

След паузата головата фиеста продължи. В 47-ата минута Джординио Вийналдум покачи на 4:0, а минута по-късно Педерсен от гостите намали до 4:1. В 55-ата минута словенският национал Тим Матавш доведе нещата до 5:1, а крайното 6:1 оформи Ола Тойвонен в 72-ата минута.

В други срещи от кръга НАК Бреда и Хееренвеен завършиха 2:2, ВВВ Венло загуби у дома от Де Граафшап с 1:2 и Рода надви в Керкраде Хераклес с 3:1.

След победата си ПСВ остана на второ място, но вече с актив от 31 точки и само 3 по-малко от лидера АЗ Алкмаар, който е с мач по-малко. Грьонинген пък е на осма позиция с 21 пункта.