ПСВ Айндховен и Твенте записаха очаквани домакински победи в срещите си от 28-ия кръг на холандската Ередивизи и продължават битката си за титлата.

Българският бранител и национал Станислав Манолев остана на резервната скамейка на ПСВ Айндховен при успеха с 2:0 над ВВВ Венло. Головете за успеха на „филипсите” реализираха словенският национал Тим Матавш (9) и Мемфис Депай (90). След победата си ПСВ е на четвърто място 54 точки, колкото имат и Хееренвеен и Фейенорд, които са с по-лоши голови разлики. ВВ Венло е на 16-а позиция с 25 точки.

Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов пък продължава да лекува травма в коляното и въобще не попадна в състава на Твенте, който сломи у дома Рода с 2:0. Попаденията за тима от Енсхеде вкараха бранителят Дъглас (55) и нападателят Уесли Верхук (83), който бе привлечен през зимата от АДО Ден Хааг, но до този мач лекуваше травма. Твенте е на второ място с 55 точки, колкото има и Аякс, който на 1 април (неделя) приема Хераклес. Рода не осма позиция с 37 точки. Лидер с 56 точки е АЗ Алкмаар, на който му предстои гостуване на Витес.

В други срещи от кръга, играни в събота вечер, Хееренвеен победи като гост Грьонинген с 3:1, а Фейенорд сразил на свой терен НАК Бреда също с 3:1.