ПСВ Айндховен привлече 16-годишния Джанлука Скамака от Рома. Договорът на централния нападател е за 2,5 години. Кариерата на Скамака, който е роден на 1 януари 1999, започва с екипа на "вълците" през 2012 г. Мнозина го определят за новия Златан Ибрахимович.

"Обикновено не привличаме юноши от Италия, но гледахме много негови мачове с националния отбор, в които ни впечатли сериозно. Веднага се поинтересувахме, когато разбрахме за желанието му да се премести в Холандия", коментира техническият директор на ПСВ Марсел Брандс.

"Според него Холандия е най-доброто място, в което един млад състезател може да се развие. Работихме много по тази сделка през последните няколко месеца. Наблюдавахме го и в срещи на Рома. Това е голяма крачка за такова младо момче. Но той е много голям, почти 195 см. Силен е физически и разполага с чудесни технически качества. Истински голмайстор е, идва му отвътре."

Като за начало Скамака ще играе за отбора до 17 години. Спортно-техническият щаб на първия тим обаче ще следи под лупа развитието му.