Лидерът в холандското първенство ПСВ Айндховен загуби сензационно у дома от слабака Цволе с 1:3 в първи мач от 19-ия кръг на Ередивизие. Българският национал Станислав Манолев, който чака трансфер, изобщо не попадна в групата на домакините.

Изненадата почна да се оформя още в 25-ата минута. Тогава халфът на гостите Фред Бенсон откри резултата. Все пак малко преди почивкатасловенският стрелец Тим Матавц изравни. Вместо да пречупят Цволе обаче момчетата на Дик Адвокаат се изложиха.

Отново Бенсон в 54-ата минута при бърза контраатака прониза вратаря Бой Ватерман – 1:2. В 63-ата минута Вилиян Плуйм за трети път наказа заспалата защита на ПСВ и фиксирай крайното 1:3. В 67-ата минута червен картон получи изнервеният Петерс от домакините. “Филипсите” продължават да са на първо място във временното класиране с 40 точки. Толкова има и Твенте на Николай Михайлов, който обаче е с мач по-малко. Днес тимът на българина може да излезе начело, ако бие вкъщи Ваалвайк. Третата позиция делят Аякс и Фейенорд с по 37 точки.