Голмайсторът на Хамбургер Рууд ван Нистелрой е на път да се завърне в ПСВ Айндховен, от където тръгна за големия футбол. Това намекна настоящият спортно-технически директор на “филипсите” Марсел Брандс.

"Досега не сме говорили с Ван Нистелрой, но в най-скоро време ще установим контакт с него. Феновете ни не трябва да се притесняват, тъй като ние ще направим всичко възможно по силите ни да вземем Рууд през лятото”, сподели Марсел Брандс.

През зимния трансферен прозорец Ван Нистелрой искаше да се завърне в Реал (Мадрид), където също премина част от кариерата му, но от Хамбургер категорично отказаха да го пуснат. Това накара нападателят да заяви, че след изтичане на договора му с “хамбургерите” в края на сезона ще си тръгне.

Личният мениджър на играча Роджър Линсе също обяви, че една от опциите пред неговия клиент е да се върне в Айндховен, където той игра от 1999 до 2001 година, след което премина в Манчестър Юнайтед.

В същото време стана ясно, че от ПСВ искат да си върнат и друг бивш състезател в лицето на Марк ван Бомел, който през зимния трансферен прозорец премина от Байерн (Мюнхен) в Милан. Договорът на холандския национал с “росонерите” изтича през лятото и той ще стане свободен агент.

"Можехме да привлечем Марк през януари, но Милан ни изпревари. Ще продължим обаче да следим положението с него”, допълни още Брандс. /БЛИЦ