Българският национал Станислав Манолев спечели първия си трофей в Холандия. ПСВ Айндховен триумфира за девети път с Купата на страната, след като на финала победи с 3:0 сензацията в турнира Хераклес. Сблъсъкът се игра пред 50 000 зрители в Ротердам.

Манолев беше оставен на резервната скамейка на новия носител на трофея и не се появи в игра. Бившият играч на Литекс обаче имаше достатъчно заслуги за спечелването на Купата. По пътя към финала съставът от Айндховен отстрани Твенте, НЕК Ниймеген и Хееренвеен.

Класическият успех на ПСВ над Хераклес дойде след голове на Ола Тойвонен в 31-ата минута, Дрийс Мертенс в 56-ата и Джърмейн Ленс в 63-ата.

За последно грандът от Айндховен триумфира с Купата на Холандия през 2005 година. Тимът на Манолев днес спечели първи трофей от титлата през 2008-а.

За Хераклес това бе най-големият успех и първи финал в надпреварата, докато ПСВ печели Купата на Холандия за девети път и се приближава до втория по най-много спечелени купи Фейенорд, който я е грабвал 11 пъти. Недостижим на върха е Аякс с 18 купи.