Арсенал пропусна възможност да спечели първото място в група "А" на футболния турнир Лига Европа, след като отстъпи с 0:2 срещу ПСВ Айндховен в Нидерландия и остана на две точки пред съперника си класирането само кръг преди края на първата фаза.

Съдиите отмениха голове на Коди Гакпо и Хави Симонс през първото полувреме, но ПСВ поведе чрез Верман, който заби топката в горния десен ъгъл в 56-ата минута. Люк де Йонг пък изнесе великолепен мач, след като се появи в игра през втората част. Той първо асистира на Верман, след което изпревари Арън Рамсдейл при центриране от ъглов удар и оформи крайното 2:0.

С тази победа ПСВ Айндховен се класира за директните елиминации, тъй като Будьо/Глимт загуби с 1:2 срещу Цюрих и позволи на швейцарците да запишат първи точки в турнира.

Унион Сен Жилоа пък спечели първото място в група "D", след като победи с 2:0 Малмьо с попадения на Теди Теума и Жан Амани през първото полувреме в Швеция. Унион Берлин пък надви Брага с 1:0 и изпревари с две точки португалците на второто място.

Фенербахче и Рен останаха равни на върха в група "В", след като завършиха 3:3 в Турция. Гостите от Франция вкараха всичките си голове през първото полувреме чрез две попадения на Амин Гуири и едно на Мартен Терие, но домакините успяха да стигнат до точка. Енер Валенсия намали в края на първата част, а Миха Зайц и Емре Мор бяха точни в последните десет минути за крайното 3:3.

Лацио излезе еднолично начело в група "F" с победа с 2:1 срещу Мидтиланд у дома. Датчаните поведоха чрез Густав Исаксен в осмата минута, но попадения на Сергей Милинкович-Савич в 36-та и на Педро в 58-та донесоха успеха на "орлите". Те водят с по три точки на всички останали в потока.