ПСЖ срази у дома  Монпелие с 2:0 в мач от осмия кръг на френската Лига 1 и оглавява временното класиране с пълен актив от 24 точки, а авансът му пред втория Олимпик (Марсилия) е цели 10 точки.

Домакините бяха без контузения Лионел Меси, но Неймар и Килиан Мбапе не спираха да тормозят отбрана на гостите.

В 14-ата минута Идриса Гей овладя на границата на наказателното поле,  финтира съперник и с мощен шут реализира под гредата за 1:0. Парижани продължиха да притискат гостите, а три минути преди края на първото полувреме и напречната греда спря нападението им, след като Андер Ерера не успя да намери целта.

След почивката играчите на Маурисио Почетино продължиха да са по-активни. Неймар стреля покрай левия страничен стълб, а Валер Жермен от Монпелие отправи удар с глава, но Кейлор Навас спаси. Минута преди края резервата Юлиан Дракслер получи от Неймар в наказателното поле и хладнокръвно реализира, оформяйки крайния резултат.

Така ПСЖ загря с победа за двубоя си с Манчестър Сити в Шампионската лига идния вторник на "Парк де Пренс".

В други срещи от кръга Ница спечели убедително с 3:0 при визитата си на Сент Етиен, шампионът Лил победи с 2:1 в гостуването си на Страсбург, а Олимпик (Лион) и Лориен поделиха по точка след 1:1.