Шампионът ПСЖ надви Олимпик Лион с 2:1 и спечели 15-та Купа на Франция, дублирайки шампионската титла в Лига 1. Това бе и последен мач за Килиан Мбапе с екипа на парижани, след като той обяви напускането си след края на сезона. Усман Дембеле даде аванс на своя тим в 22-рата минута, а дванадесет по-късно Фабиан Руис удвои преднината на своя тим. Единственото попадение за „хлапетата“ бе дело на Джейк О’Брайън в 55-ата минута.

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на ПСЖ. Във втората минута след центриране от корнер Лукас Бералдо стреля с глава, но топката премина покрай левия страничен стълб на вратата. В 5-ата минута Брадли Баркола получи топката в наказателното поле на Лион и отправи изстрел, който обаче бе отразен от Лукас Пери. Само минута по-късно Уорън Заир-Емери получи топката и стреля от воле в наказателното поле, но вратарят на Олимпик Лион направи страхотно спасяване.

Натискът на ПСЖ даде резултат в 22-рата минута, когато Нуно Мендеш получи топката по дясното крило и центрира на втора греда, където забравеният от защитата на Лион – Усман Дембеле, стреля с глава и прати топката в мрежата.

ПСЖ удвои преднината си в 34-ата минута, когато Дембеле центрира на втора греда за Фабиан Руис, чийто удар с глава срещна десния страничен стълб на вратата. Последва добавка от страна на испанеца, който този път не пропусна да порази целта.

На старта на второто полувреме Олимпик Лион успя да върне едно попадение. В 55-ата минута след центриране от корнер на Раян Шекри, Джейк О’Брайън се извиси и засече с глава, за да прати топката в мрежата.

Ашраф Хакими получи топката на чиста позиция в 61-вата минута и отправи силен удар, но Лукас Пери направи великолепно спасяване и отрази. След центриране в наказателното поле на Лион в 64-ата минута Николас Талиафико стреля с глава, но отново бразилският страж на „хлапетата“ извади топката, която влизаше във вратата му.

След центриране от корнер за Олимпик Лион в 77-ата минута, О’Брайън се извиси и стреля с глава, но този път нямаше късмет, а топката премина покрай целта. До края на мача Олимпик Лион направи опит да се върне в мача, но ПСЖ удържа късния натиск на „хлапетата“.