Изявите на Пари Сен Жермен (ПСЖ) продължават да са бледи, но благодарение на грешните стъпки на конкурентите разликата между лидера в Лига 1 и останалите продължава незабележимо да расте. Вторите Лориен са вече три точки назад, Марсилия изостанаха на шест, а другите претенденти дори не се виждат в огледалото за обратно виждане.

Но не всичко е прекрасно в лагера на парижани, защото за гостуването в петък срещу новака Аячо шампионите ще са без три основни фигури.

Аячо – Пари Сен Жермен

Неймар е наказан заради натрупани жълти картони, а това му даде време тази седмица да се концентрира върху делата за корупция и измама, които се водят срещу него покрай трансфера му от Сантос в Барселона. Серхио Рамос също има санкция за изтърпяване, а Данило Перейра е със сериозно разтежение след дербито с Марсилия (1:0) и ще се присъедини към трайно травмираните Преснел Кимпембе и Нуно Мендеш. И така, изведнъж опциите на ПСЖ в защита отъняха сериозно.

При Аячо движението е в обратна посока. Левият бек Исмаел Диало и нападателят Сирил Баяла се завръщат след наказания и домакините ще са с най-доброто на терена. Новаците имат осем точки в актива си, като седем от тях дойдоха от 18 септември насам. Но мачът с ПСЖ ще бъде завръщане към реалността.

Коефициентът на сайта winbet.bg за победа на гостите е 1.27* и след поредицата от неубедителни представяния, моментът е подходящ да се развихрят. „ПСЖ -1.5 гола” се предлага за 1.80, „Двата отбора да отбележат – Не” – за 1.63, а „Аячо брой голове под 0.5” – за 1.75.

Марсилия – Ланс

Като места в класирането, мач между четвъртите и третите звучи престижно. Но двата отбора спечелиха общо три точки от последните два кръга, като домакините нямат заслуга за нито една от своите.  

Треньорът на Марсилия Игор Тудор е изправен пред първата си криза като треньор на бившите европейски клубни първенци, а и в сряда им предстои важно гостуване на Айнтрахт в Шампионската лига. За капак, защитникът Самюел Жиго бе изгонен при загубата с 0:1 от ПСЖ и е наказан. За Ланс пък това е най-сложният мач преди паузата за Световното първенство. При удобната програма на Ланс до средата на ноември, дори точка в Марсилия ще укрепи „жълто-червените” в челото. А пък и от завръщането им в елита и двете им визити на „Стад Велодром” бяха спечелени!

Нова победа за Ланс се предлага при коефициент 3.65 срещу 2.07 за Марсилия и 3.55 за подялба на точките. А Ланс са сред лидерите в такава развръзка в Лига 1. Тук има две интересни тенденции, които заслужават внимание. При положение, че имаше гол преди почивката в последните пет мача на Марсилия, предложението на WINBET е „Първо полувреме – Брой голове над 0.5” за 1.40. А при нискорезултатните срещи на Ланс се набива на очи „Брой голове под 3” за 1.53.

Всички предложения на WINBET за мачовете от Лига 1 на Франция са на winbet.bg ->

Лил – Монако

Монако сякаш проспаха първия месец от сезона и това им коства отпадане от Шампионската лига и сериозно изоставане в Лига 1. Но нещата се промениха. Пет победи от последните шест мача (можеха да са шест, но преди седмица монегаските играха почти цял мач срещу Клермон в намален състав заради изгонването на Мохамед Камара) вдигнаха гостите до подстъпите на зона „Европа”. Там е мястото и на Лил.

Шампионите от 2021 г. взеха три от последните си четири срещи, а единствената загуба в този период бе срещу хита на сезона Лориен. Бенжамен Андре и Жозе Фонте са наказани за Лил, а споменатият Камара ще липсва за гостите.

Които имат сериозно предимство в преките мачове последното десетилетие, а и спечелиха през май на този стадион с 2:1. Но в късните неделни двубои този сезон се случват странни неща.

Коефициентите на WINBET дават леко предимство на Лил (2.44 за победа срещу 2.85 за Монако и 3.60 за равенство), но в класически троен мач няма изненадващ изход. Освен „Двата отбора да отбележат – Не”, което се предлага за 2.37, но се получи само веднъж от 2019 г. насам.