Лидерът и шампион ПСЖ сложи край на серията от три шампионатни равенства с убедителното 6:2 при визитата си на Монпелие в мач от 26-я кръг на френската Лига 1. Голямата звезда на гостите Килиан Мбапе избухна с хеттрик, а по едно попадение добавиха Витиня, Кангин Лий и Нуно Мендеш.

Още в 14-ата минута се разписа Витиня, който получи чудесен пас от Килиан Мбапе. Само след още 8 минути игра Рандал Коло Муани подаде на Мбапе, който реализира първото си попадение в срещата.

Домакините можеха да намалят в 26-ата минута, когато Арно Нордин преодоля двама защитници и стреля, но Донарума спаси.

В 30-ата минута Нордин стигна до отбита топка във вратарското поле и успя с глава да я вкара в мрежата за 1:2.

В 41-ата минута Уахиб Хазири от Монпелие получи пас в наказателното поле и стреля, но ударът му бе блокиран. Минута преди почивката Донарума извърши нарушение и реферът Флоран Бата отсъди дузпа, която Тежи Савание реализира за 2:2.

Витиня бе близо до трето попадение за ПСЖ в края на първото полувреме, но Берто спаси.

След почивката в 50-ата минута Брадли Баркола пусна към Килиан Мбапе, който овладя и шутира, вкарвайки третия гол за гостите. Три минути след това Кангин Лий получи топката на ръба на наказателното поле и увеличи на 4:2 аванса на парижани.

Шоуто на Мбапе продължи в 63-ата минута, когато Витиня му върна жеста от началото на мача и асистира на голмайстора на ПСЖ, който оформи своя хеттрик.

В 82-ата минута реферът отсъди дузпа за Монпелие за нарушение на Нуно Мендеш. След преглед на ВАР обаче се оказа, че фаул няма и играта продължи. Шест минути след това Уорън Заир-Емери от ПСЖ пропиля чудесна възможност за шести гол, но пък Нуно Мендеш не го направи минута по-късно. Той получи добър пас от Витиня и оформи крайното 2:6.

След успеха си клубът от "Парк де Пренс" събра 59 точки на върха и е с 12 повече от втория Брест. Монпелие е 14-и с 26 пункта.