ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Шампионът ПСЖ победи трудно у дома Нант с 4:2 в страхотно шоу от 26-ия кръг на френската Лига 1 и увеличи преднината си на върха във временното класиране. Един от головете бе на Килиан Мбапе, който оформи крайния резултат и пренаписа историята на парижани, разписвайки се за рекорден 201-и път с техния екип. Така френският национал еднолично оглави вечната голмайсторска листа на тима.

Домакините поведоха след едва 13 минути игра, когато Лионел Меси нахлу в наказателното поле и вкара за 1:0 след асистенция на Нуно Мендеш. Четири минути по-късно парижани удвоиха аванса си, след като Жауен Хаджам не се ориентира добре и прати топката в собствената си мрежа за 2:0.

Нант върна един гол в 31-ата минута, когато Людовик Блас шутира от границата на наказателното поле и прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на Джанлуиджи Донарума за 2:1.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Головият спектакъл продължи осем минути по-късно, когато резултатът бе изравнен. Флоран Моле центрира от коренр към Инятиус Ганаго, който с глава прати топката в мрежата зад Донарума за 2:2.

След час игра Килиан Мбапе центрира към Данило Перейра, а той се включи отлично и с глава се разписа за 3:2.

Във втората минута от добавеното време на двубоя Килиан Мбапе получи пас от Тимоте Пембеле, обърна се и елегантно прати топката в мрежата на Нант. Това бе гол №201 за Мбапе с екипа на ПСЖ и той става футболистът с най-много попадения в историята на клуба.

С успеха парижани продължават да са убедителни лидери с 63 точки и имат 11 аванс пред втория Олимпик (Марсилия). Нант пък заема 13-ата позиция с 28 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК